Godišnja konferencija 2023. u Zagrebu


120 sudionika iz 26 zemalja članica, gdje je naša ustanova jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine, na temu zelene tranzicije.


Susret članica kao i svečana dodjela nagrada održana je u Zagrebu, 6. lipnja 2023. Žiri su činili članovi Izvršnog odbora EAEA Gustav Fridolin, Švedska organizacija za pučke srednje škole narodnog pokreta (Švedska), Dina Soeiro, Visoka škola Coimbra – Politehnički institut Coimbra (Portugal), Alex Stevenson, Institut za učenje i rad (UK) i Balázs Németh, Sveučilište u Pečuhu (Mađarska).


Ovogodišnja tema je imala u fokusu obrazovanje i zelenu tranziciju. U tom duhu, organizirane su radionice koje su za cilj imale pospješiti razmišljanja i iskustva sudionika, prezentirane su prakse koje se mogu primijeniti u obrazovanju kadrova kod kreiranja boljeg ekološkog okruženja u lokalnoj zajednici, a nagrađeni su projekti u sklopu jubilarne 20. Grundtvig nagrade u dvije kategorije: lokalne/regionalne/nacionalne inicijative i nadnacionalne inicijative.

Pobjednički projekt nacionalne kategorije - "Ekonomsko osnaživanje žena u pokrajinama Shirak i Gegharkunik", država Armenija


Pobjednički projekt nacionalne kategorije, "Ekonomsko osnaživanje žena u pokrajinama Shirak i Gegharkunik", vodi nevladina organizacija Green Lane Agricultural Assistance iz Armenije, koja od 2004. podržava poljoprivrednike u prijelazu na održivu poljoprivredu. Žene koje sudjeluju u projektu dolaze iz nepovoljnog društvenog položaja , a projekt im je pružio priliku da steknu znanja i iskustva u održivoj poljoprivredi i poboljšaju vlastitu ekonomsku situaciju, te služe kao primjer stanovnicima u svojim zajednicama.


Odrednice projekta: 


Korisnici njihovog projekta su sudjelovali u nizu tečajeva o održivoj poljoprivredi, poslovnom planiranju, brendiranju i marketingu, studijskim posjetima i festivalima. Dakle, za današnji uspjeh u poljoprivredi nije neophodan samo mukotrpan rad na suncu i nepreglednim poljima, već i one vještine koje će sve to pretvoriti u profitabilan proizvod.


U okviru projekta stvoreno je nekoliko uspješnih priča koje su podijeljene s drugima kako bi se stvorio efekt grudve snijega, odnosno potaknulo i one koje je teže pokrenuti u tom smjeru.


Sljedeće okupljanje predvišeno je za rujan u Bruxelles-u, a par fotografija sa ovog druženja pogledajte u nastavku.

Iskustva polaznika

Naša članstva i partnerstva

Ističemo naše članstvo u Europskoj organizaciji za obrazovanje odraslih, sa sjedištem u Bruxellesu (Belgija). Naš rad prepoznat je od ove organizacije, te je škola Libar od 2017. godine punopravna članica, gdje surađujemo na programima obrazovanja odraslih.

PROVJERI


U 2020. godini postali smo članovi krovne svjetske organizacije obrazovanja odraslih - Međunarodnog vijeća za obrazovanje odraslih (ICAE). Očekujte da ćemo kroz budućnosti nastaviti prenositi najbolje svjetske prakse iz oblasti obrazovanja odraslih, jer svatko ima prostora za napredak, pa tako i mi.

PROVJERI

Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Osoblje privatne škole Libar potrudit će se pružiti odgovor u što skorijem roku, a u slučaju da su vam informacije potrebne odmah, predlažemo da nas nazovete na:

 

Tel 1: + 387 39 705 442

Tel 2: + 387 39 705 631

Viber 1: + 387 63 192 192 

Facebook Libar → 

Polja označena * su obavezna kako bismo vam mogli pružiti odgovor.