Od sada smo dio Međunarodnog vijeća za obrazovanje odraslih

Jedna ugodna obavijest za sve naše polaznike, pratitelje i koji će to tek postati.


Čast nam je obznaniti da smo nedavno postali članicom krovne svjetske organizacije obrazovanja odraslih - Međunarodnog vijeća za obrazovanje odraslih (ICAE), te smo sada proširili naše vidike nakon članstva u Europskoj organizaciji za obrazovanje odraslih iz 2017. godine. Očekujte da ćemo kroz budućnosti nastaviti prenositi najbolje svjetske prakse iz oblasti obrazovanja odraslih, jer svatko ima prostora za napredak, pa tako i mi.


Primljeni smo zajedno sa kolegama iz Novog Zelanda, Lihtenštajna, Srbije, Afganistana, Zambije, Tanzanije, Norveške, Švedske i Egipta, što možete vidjeti na priloženoj slici.


Popis svih punopravnih članica možete vidjeti na linku http://icae.global/en/members/Što donosi članstvo u ICAE?


Obrazovanje odraslih u većini zemalja svijeta postaje dio jedinstvenog obrazovnog sustava, čiji je cilj stvaranje pozitivne klime za uključivanje svih građana u proces stalnog usavršavanja i učenja. To u konačnici vodi prema 3 konkretna učinka – razvoja realnog tržišta, smanjenja nezaposlenosti i socijalne isključenosti. Tržište se iz godine u godinu mijenja, i nemamo pravo biti naslonjeni na samo jednu vještinu kroz cijeli životni vijek, moramo biti spremni na promjene.


To ujedno znači da se programi i politike za strukovno usmjeravanje trebaju određivati suradnjom između škola i drugih organizacija, te predstavničkih organizacija poslodavaca i radnika, s ciljem da svaka osoba koja dobiva strukovno usmjeravanje može imati koristi od ujedinjene i koordinirane pomoći.


Stoga, da bismo bili sigurni da idemo pravim smjerom, na dobrobit svih naših trenutnih i budućih polaznika, kao i okoline u kojoj djelujemo, svjesni smo činjenice kako je neophodno razmjenjivati iskustva sa organizacijama i udruženjima koje su relevantne i koje mogu podijeliti najbolja svjetska iskustva.Neke od glavnih vrijednosti koje dijelimo sa ICAE organizacijom i koje smatramo jako bitnima su sljedeće:


  • promicanje jednakih mogućnosti za žene i muškarce u obrazovanju, izobrazbi i cjeloživotnom učenju; 
  • promicanje obrazovanja, izobrazbe i cjeloživotnog učenja na nacionalnoj i regionalnoj razini osobama s posebnim potrebama, niskokvalificiranima, osobama s invaliditetom, etničkim manjinama, društveno isključenim osobama, radnicima u odmakloj životnoj dobi, kao i radnicima u malim i srednjim poduzećima, te samozaposlenima.


Sigurni smo da će ovo članstvo doprinijeti ne samo nama već i široj zajednici kojoj pripadamo i zastupamo, a ukoliko imate konkretne prijedloge za neke oblike suradnje ili poboljšanje naše usluge, budite slobodni obratiti nam se.AUTOR: Privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti Libar Široki Brijeg ©

Iskustva polaznika

Naša članstva i partnerstva

Ističemo naše članstvo u Europskoj organizaciji za obrazovanje odraslih, sa sjedištem u Bruxellesu (Belgija). Naš rad prepoznat je od ove organizacije, te je škola Libar od 2017. godine punopravna članica, gdje surađujemo na programima obrazovanja odraslih.

PROVJERI


U 2020. godini postali smo članovi krovne svjetske organizacije obrazovanja odraslih - Međunarodnog vijeća za obrazovanje odraslih (ICAE). Očekujte da ćemo kroz budućnosti nastaviti prenositi najbolje svjetske prakse iz oblasti obrazovanja odraslih, jer svatko ima prostora za napredak, pa tako i mi.

PROVJERI

Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Osoblje privatne škole Libar potrudit će se pružiti odgovor u što skorijem roku, a u slučaju da su vam informacije potrebne odmah, predlažemo da nas nazovete na:

 

Tel 1: + 387 39 705 442

Tel 2: + 387 39 705 631

Viber 1: + 387 63 192 192 

Facebook Libar → 

Polja označena * su obavezna kako bismo vam mogli pružiti odgovor.

script_1281