Vanredno školovanje i polaganje ispita ističe se kao najbolji i najprihvatljiviji oblik srednjeg obrazovanja za odrasle, pogotovo u slučaju da Vas svakodnevne obaveze sprječavaju u redovnom pohađanju nastave.

Privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti LIBAR Široki Brijeg pruža mogućnost vanrednog školovanja (vanrednog polaganja) srednje škole osobama sa minimalno 16 godina starosti, bez obzira da li su završili neku srednju školu, ili su još uvijek polaznici neke srednje škole. Ukoliko želite promijeniti svoj obrazovni profil, kod nas možete izvršiti prekvalifikaciju i doškolovanje uz vanredno polaganje u treći (3.) stupanj ili četvrti (4.) stupanj za neko od mnogobrojnih zanimanja koja nudimo. Također, vanredno se mogu školovati i osobe sa samo završenom osnovnom školom, uz iste navedene uvjete. Budući polaznici su u mogućnosti da se vanredno školuju za zanimanja koja su tražena kako na tržištu BiH tako i Europske Unije, a pri samom odabiru zanimanja naše osoblje Vam stoji na raspolaganju. Po uspješnom završetku školovanja stječete diplomu koja je priznata od strane nadležnih institucija BiH, te je ona jednaka diplomi bilo koje javne ustanove koja obavlja djelatnost srednjoškolskog obrazovanja. Privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti LIBAR Široki Brijeg sa posebnom pažnjom osmišljava program rada, tako da postoje mnoga zanimanja za koja možete pohađati vanrednu nastavu uz vanredno polaganje ispita, te izvršiti prekvalifikaciju, doškolovanje, specijalizaciju i osposobljavanje bez obzira na mnoge obaveze koje vas vremenski ograničavaju.

Neka od najčešćih pitanja po pitanju vanrednog školovanja i vanrednog polaganja ispita, iz našeg iskustva, su sljedeća:

Da li je isto trajanje vanrednog polaganja sa trećeg stupnja/stepena na četvrti stupanj/stepen, i sa četvrtog stupnja/stepena na treći stupanj/stepen?
Budući da je svaki slučaj poseban i priča za sebe, predlažemo da nas telefonski kontaktirate, jer je za definiranje procesa i davanje prijedloga potrebno uvidjeti različite detalje kod zainteresirane osobe.


Da li je cijena vanrednog polaganja veća od redovnog pohađanja nastave?
Ne, cijena je ista u oba slučaja. Za definiranje cijene trebamo znati vaše prethodno školovanje, te steći uvid u određenu dokumentaciju (prvenstveno u sve svjedodžbe ranije završene srednje škole radi utvrđivanja razlike predmeta).


Kako se priključiti u proces vanrednog obrazovanja?
Prvi korak je da nas kontaktirate i dogovorite termin konzultacija i upisa. Također za pristupanje procesu potrebno je prikupiti sljedeću dokumentaciju:
- rodni list
- ovjerena kopija osobne iskaznice
- potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
- original ili ovjerena kopija osmog razreda - za doškolovanje
- original ili ovjerena kopija svjedodžbi ranije završene škole (svih razreda + završna) – za prekvalifikaciju, usavršavanje i specijalizaciju


Slobodno nas kontaktirajte bez ikakvih obaveza kako bi saznali više o pojedinom obrazovnom profilu, a popis zanimanja možete vidjeti pod programima školovanja.


Adresa

Antuna Mihanovića 5

88220 Široki Brijeg, BiH


Upisi u tijeku

Vanredno školovanje za 3. i 4. stupanj