Vanredno školovanje

Vanredno školovanje i polaganje ispita ističe se kao najbolji i najprihvatljiviji oblik srednjeg obrazovanja za odrasle, pogotovo u slučaju da Vas svakodnevne obaveze sprječavaju u redovnom pohađanju nastave.


Jer svijet nikada nije bio užurbaniji.


Svakodnevnica i rutina obavljanja istih poslova koje ne želimo raditi priječe naš napredak.


Stari standardi školovanja i školskih sustava navikli su nas da imamo samo jedno zanimanje za cijeli život.


Ako bi slijedili i danas to pravilo, možemo se lako naći u situaciji nezadovoljstva, nemogućnosti donošenja novih odluka i samim time i promjena u svome životu.


Ali to je već pomalo daleko iza nas.


Mi u školi Libar smo shvatili da su migracije sastavni dio naše svakodnevnice i okruženja, te da se ljudima preko noći ukazuju kvalitetne prilike za promjenom svoga trenutnog životnog statusa i zaposlenja, ali da ih vlastite obaveze koče u pomicanju sa mrtve točke.  


Tako smo ponudili više različitih modela i načina odrađivanja svojih školskih obaveza, što kao produkt ima vanrednu opciju školovanja.


Prilagođeni termini + učenje na daljinu + online materijali + online ispiti + video konzultacije = Vanredno školovanje


To znači kako je vanredno školovanje u našoj srednjoj školi moguće odabrati i kroz online varijantu školovanja, kroz našu e-Knjižnicu gdje svi materijali spremno čekaju na vas.
Privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti LIBAR Široki Brijeg pruža mogućnost vanrednog školovanja (vanrednog polaganja) srednje škole osobama sa minimalno 16 godina starosti, bez obzira da li su završili neku srednju školu, ili su još uvijek polaznici neke srednje škole. Ukoliko želite promijeniti svoj obrazovni profil, kod nas možete izvršiti prekvalifikaciju i doškolovanje uz vanredno polaganje u treći (3.) stupanj ili četvrti (4.) stupanj za neko od mnogobrojnih zanimanja koja nudimo. Također, vanredno se mogu školovati i osobe sa samo završenom osnovnom školom, uz iste navedene uvjete.


PROČITAJTE VIŠE O NAMA: 15 godina tradicije škole LIBAR


Budući polaznici su u mogućnosti da se vanredno školuju za zanimanja koja su tražena kako na tržištu BiH tako i Europske Unije, a pri samom odabiru zanimanja naše osoblje Vam stoji na raspolaganju. Po uspješnom završetku školovanja stječete diplomu koja je priznata od strane nadležnih institucija BiH, te je ona jednaka diplomi bilo koje javne ustanove koja obavlja djelatnost srednjoškolskog obrazovanja.


UKOLIKO ŽELITE: Po zahtjevu, za zainteresirane stranke šaljemo na uvid izgled Rješenja odrađene nostrifikacije (verifikacije) naše diplome u EU institucijama (Hrvatska, Njemačka itd).


Privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti LIBAR Široki Brijeg sa posebnom pažnjom osmišljava program rada, tako da postoje mnoga zanimanja za koja možete pohađati vanrednu nastavu uz vanredno polaganje ispita, te izvršiti prekvalifikaciju, doškolovanje, specijalizaciju i osposobljavanje bez obzira na mnoge obaveze koje vas vremenski ograničavaju. 


VRIJEDI POGLEDATI: Kako u praksi izgledaju diplome i međunarodni Apostille pečatNeka od najčešćih pitanja po pitanju vanrednog školovanja i vanrednog polaganja ispita, iz našeg iskustva, su sljedeća:

Da li je isto trajanje vanrednog polaganja sa trećeg stupnja/stepena na četvrti stupanj/stepen, i sa četvrtog stupnja/stepena na treći stupanj/stepen?


Budući da je svaki slučaj poseban i priča za sebe, predlažemo da nas telefonski kontaktirate, jer je za definiranje procesa i davanje prijedloga potrebno uvidjeti različite detalje kod zainteresirane osobe.


Da li je cijena vanrednog polaganja veća od redovnog pohađanja nastave?


Za definiranje cijene trebamo znati vaše prethodno školovanje, te steći uvid u određenu dokumentaciju (prvenstveno u sve svjedodžbe ranije završene srednje škole radi utvrđivanja razlike predmeta).


Kako se priključiti u proces vanrednog obrazovanja?


Prvi korak je da nas kontaktirate i dogovorite termin konzultacija i upisa. Također za pristupanje procesu potrebno je prikupiti sljedeću dokumentaciju:

  • rodni list
  • ovjerena kopija osobne iskaznice
  • potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • original ili ovjerena kopija osmog razreda - za doškolovanje
  • original ili ovjerena kopija svjedodžbi ranije završene škole (svih razreda + završna) – za prekvalifikaciju, usavršavanje i specijalizaciju


Slobodno nas kontaktirajte bez ikakvih obaveza kako biste saznali više detalja o pojedinom obrazovnom profilu, a ukoliko želite provjeriti za koja zanimanja nudimo srednjoškolsko obrazovanje pogledajte popis zanimanja.


AUTOR: Privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti Libar Široki Brijeg ©

Iskustva polaznika

Naša članstva i partnerstva

Ističemo naše članstvo u Europskoj organizaciji za obrazovanje odraslih, sa sjedištem u Bruxellesu (Belgija). Naš rad prepoznat je od ove organizacije, te je škola Libar od 2017. godine punopravna članica, gdje surađujemo na programima obrazovanja odraslih.

PROVJERI


U 2020. godini postali smo članovi krovne svjetske organizacije obrazovanja odraslih - Međunarodnog vijeća za obrazovanje odraslih (ICAE). Očekujte da ćemo kroz budućnosti nastaviti prenositi najbolje svjetske prakse iz oblasti obrazovanja odraslih, jer svatko ima prostora za napredak, pa tako i mi.

PROVJERI

Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Osoblje privatne škole Libar potrudit će se pružiti odgovor u što skorijem roku, a u slučaju da su vam informacije potrebne odmah, predlažemo da nas nazovete na:

 

Tel 1: + 387 39 705 442

Tel 2: + 387 39 705 631

Viber 1: + 387 63 192 192 

Facebook Libar → 

Polja označena * su obavezna kako bismo vam mogli pružiti odgovor.

script_53