• Upis u radnu knjižicu
  • Plaćanje na rate
  • Međunarodno priznat program
Pošalji upit

Srednja škola za konobara predstavlja program školovanja 3. stupnja srednje škole nakon čijeg je završetka polaznik obučen za rad u djelatnostima ugostiteljsko-turističkog gospodarstva. Obavlja pripremne radove, održava sredstva, uređaje i inventar ugostiteljskog posluživanja, postavlja stolove, poslužuje sve vrste jela prema sustavima posluživanja koji su uobičajeni kod nas i u svijetu, služi se ustaljenim evidencijama i dokumentacijom za ponudu jela i pića.

Prihvaća gosta, prima narudžbu, poslužuje ga, naplaćuje uslugu i ispraća gosta. Obzirom da konobar sudjeluje u izravnoj prodaji i izravnom kontaktu s inozemnim i domaćim gostima, traži se znanje stranog jezika te osnova opće kulture.

Polaznik će također završetkom programa spoznati vlastite mogućnosti i dosege; upoznati običaje pojedinih naroda kod konzumiranja jela; znati vrste i tehnike posluživanja hladnih i toplih napitaka, vina, vode, aperitiva, žestokih pića, likera, piva, bezalkoholnih pića i dižestiva; znati tehnike posluživanja u vrtnim restauracijama, terasama, apartmanima i sobama; znati tehnike posluživanja u barovima itd.

Konobar se može zaposliti u ugostiteljstvu svih vrsta i kategorija, a može voditi i obiteljski posao.

Doškolovanje za konobara kao 3. stupanj srednje škole, može se odvijati i kroz vanredno školovanje i polaganje, te je kao takvo u potpunosti prilagođeno odraslim osobama i njihovim obavezama.

Nakon završene škole polazniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci (polaganjem majstorskog ispita – konobar specijalist), kao i prekvalifikacija u druga ugostiteljska zanimanja ili za hotelijersko-turističkog tehničara.

LITERATURA:

Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Privatnoj srednjoj strukovnoj školi LIBAR

DOKUMENTACIJA ZA UPIS:

  • rodni list
  • ovjerena kopija osobne iskaznice
  • potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • original ili ovjerena kopija osmog razreda

Trebate dodatne informacije?

Raspoloživi smo za sve upite - popunite kontakt formu ispod ili nas
nazovite na + 387 39 705 442

* molimo Vas da ostavite točnu e-mail adresu kako bi vam mogli odgovoriti

Poruka je uspješno poslana

Pošalji


Pričekajte...ŠTO KAŽU O NAMA

POČETNA STRANICA

Adresa

Antuna Mihanovića 5

88220 Široki Brijeg, BiH


Kontakt podatci

Tel/fax: + 387 39 705 631

Tel/fax: + 387 39 705 442

E-mail: info@libar.ba


Upisi u tijeku

Srednja škola za konobara predstavlja 3.stupanj školovanja