• Upis u radnu knjižicu
  • Plaćanje na rate
  • Međunarodno priznat program
Pošalji upit

Srednja škola za slastičara predstavlja program školovanja 3. stupnja srednje škole nakon čijeg je završetka polaznik obučen za pripremanje svih vrsta hladnih i toplih jela i slastica. U okviru prigotavljanja jela i slastica slastičari naručuju sirovine, namirnice i poluproizvode, preuzimaju naručenu robu, skladište je i čuvaju od kvarenja, sudjeluju u svim dijelovima tehnološkog postupka prigotavljanja jela, odnosno slastica. Polaznik će također završetkom programa znati dužnosti slastičara na radnom mjestu i kompetencije rukovodnog osoblja; upoznati i znati primijeniti različitu pisanu dokumentaciju – recepte, jelovnik, cjenik i sl.; naučiti pripremu slastica u ugostiteljskim objektima; upoznati običaje pojedinih naroda i njihove nacionalne specijalitete kod slastica; znati podatke nužne za proizvodnju i kontrolu kvalitete proizvoda i slično.

Slastičari rukuju mnogobrojnim kuhinjskim strojevima, alatima i posuđem koje ima vrlo različite namjene. Uz opću fizičku spretnost traži se snalažljivost, čistoća, urednost i odgovornost.

Djelatnici tih zanimanja mogu se zaposliti u ugostiteljstvu svih vrsta i kategorija, prehrambenoj industriji, a mogu voditi i obiteljski posao.

Doškolovanje za slastičara kao 3. stupanj srednje škole, može se odvijati i kroz vanredno školovanje i polaganje, te je kao takvo u potpunosti prilagođeno odraslim osobama i njihovim obavezama.

Nakon završene škole polazniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci (polaganjem majstorskog ispita – slastičar specijalist), kao i prekvalifikacija u druga ugostiteljska zanimanja ili za hotelijersko-turističkog tehničara.

LITERATURA:

Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Privatnoj srednjoj strukovnoj školi LIBAR

DOKUMENTACIJA ZA UPIS:

  • rodni list
  • ovjerena kopija osobne iskaznice
  • potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • original ili ovjerena kopija osmog razreda

 


Trebate dodatne informacije?

Raspoloživi smo za sve upite - popunite kontakt formu ispod ili nas
nazovite na + 387 39 705 442

* molimo Vas da ostavite točnu e-mail adresu kako bi vam mogli odgovoriti

Poruka je uspješno poslana

Pošalji


Pričekajte...ŠTO KAŽU O NAMA

POČETNA STRANICA

Adresa

Antuna Mihanovića 5

88220 Široki Brijeg, BiH


Kontakt podatci

Tel/fax: + 387 39 705 631

Tel/fax: + 387 39 705 442

E-mail: info@libar.ba


Upisi u tijeku

Srednja škola za slastičara predstavlja 3. stupanj školovanja