• Upis u radnu knjižicu
  • Plaćanje na rate
  • Međunarodno priznat program
Pošalji upit

Prekvalifikacija za prehrambenog tehničara predstavlja program školovanja 4. stupnja srednje škole kojim polaznici stječu opće i stručno znanje iz područja prehrambene tehnologije i kemije, koje im otvara široke mogućnosti zapošljavanja ili nastavak školovanja na visokom školama i fakultetima.

Prehrambeni tehničari organiziraju primanje, rukovanje, čuvanje i usklađivanje prehrambenih sirovina i proizvoda, vode prehrambene proizvodne trake i rade u odgovarajućim nadzorno-analitičkim i razvojnim laboratorijima. Mogu raditi u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda, preradbi mesa i riba, voća i povrća, u mlinarstvu i preradbi brašna, u proizvodnji konditorskih proizvoda, šećera i škroba, ulja i masti, vina i drugih pića, kvasca i octa, u tehnologiji fermentacijskih procesa i obradbi otpadnih voda. Prema tomu, osposobljeni su za rad praktički u cjelokupnoj prehrambenoj industriji i obrtništvu, s mogućnošću prilagođavanja pojedinim prehrambenim tehnologijama.  

Prehrambeni se tehničari u proizvodnji prije svega brinu o prihvaćanju, čuvanju i uskladištenju sirovina do preradbe s kontrolom kakvoće. Oni vode i nadgledaju pojedinačne tehnološke procese, kao što su čišćenje, pranje, ljuštenje, konzerviranje, fermentiranje, destiliranje, ekstrahiranje. Na kraju, oni se brinu za pakiranje gotovih prehrambenih proizvoda u odgovarajuću ambalažu.    

Prekvalifikacija za prehrambenog tehničara kao 4. stupanj srednjoškolskog obrazovanja, može se odvijati i kroz vanredno školovanje i polaganje, te je kao takvo u potpunosti prilagođeno odraslim osobama i njihovim obavezama.

LITERATURA:

Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Privatnoj srednjoj strukovnoj školi LIBAR

DOKUMENTACIJA ZA UPIS:

  • rodni list
  • ovjerena kopija osobne iskaznice
  • potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • original ili ovjerena kopija svjedodžbi ranije završene škole (svih razreda + završna)

Trebate dodatne informacije?

Raspoloživi smo za sve upite - popunite kontakt formu ispod ili nas
nazovite na + 387 39 705 442

* molimo Vas da ostavite točnu e-mail adresu kako bi vam mogli odgovoriti

Poruka je uspješno poslana

Pošalji


Pričekajte...ŠTO KAŽU O NAMA

POČETNA STRANICA

Adresa

Antuna Mihanovića 5

88220 Široki Brijeg, BiH


Kontakt podatci

Tel/fax: + 387 39 705 631

Tel/fax: + 387 39 705 442

E-mail: info@libar.ba


Upisi u tijeku

Prekvalifikacija za prehrambenog tehničara - 4. stupanj srednje škole