• Upis u radnu knjižicu
  • Plaćanje na rate
  • Međunarodno priznat program
Pošalji upit

OPIS ZANIMANJA:

Računalni tehničar za strojarstvo je četverogodišnji obrazovni program kojim polaznici stječu opće i stručno znanje iz područja strojarstva i računalstva, koje im otvara široke mogućnosti zapošljavanja ili nastavak školovanja na visokom školama i fakultetima.

Računalni tehničar za strojarstvo stječe znanja i vještine iz raznih područja strojarstva: tehnoloških procesa, strojarske energetike, konstruiranja i dizajniranja strojnih elemenata i sklopova kao i tehnologije obrade materijala. Učenici se osposobljavaju za samostalno crtanje i konstruiranje koristeći razne softverske alate koji se susreću i u proizvodnim uvjetima.

Računalni tehničar za strojarstvo osposobljava se za upravljanje širokim spektrom strojarskih sustava koji su potrebni u svakodnevnoj industriji. Poseban naglasak je na novim tehnologijama koje se baziraju na obnovljivim izvorima energije, energetskoj učinkovitosti, hidrauličnim i pneumatskim sustavima za upravljanje odnosno automatizaciji postrojenja. Učenici stječu kompetencije kojima mogu konkurirati na tržištu rada te bitna znanja za nastavak studiranja na tehničkim fakultetima.

Računalni tehničar za strojarstvo pokriva sve aspekte strojarske struke te se nakon završetka školovanja učenici s lakoćom mogu opredijeliti za nastavak školovanja u specijaliziranim granama tehnike: strojarska energetika (klimatizacija, dizalice topline, motori SUI, alternativni izvori energije itd.), konstruiranje (projektiranje strojeva, uređaja, alata, hidrauličnih i pneumatskih postrojenja) i tehnologija (obrada i montaža, tehnološki postupci, tehnički materijali, toplinska obrada i slično.)

LITERATURA:

Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Privatnoj srednjoj strukovnoj školi LIBAR

DOKUMENTACIJA ZA UPIS:

  • rodni list
  • ovjerena kopija osobne iskaznice
  • potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • original ili ovjerena kopija svjedodžbi ranije završene škole (svih razreda + završna)

Trebate dodatne informacije?

Raspoloživi smo za sve upite - popunite kontakt formu ispod ili nas
nazovite na + 387 39 705 442

* molimo Vas da ostavite točnu e-mail adresu kako bi vam mogli odgovoriti

Poruka je uspješno poslana

Pošalji


Pričekajte...ŠTO KAŽU O NAMA

POČETNA STRANICA

Adresa

Antuna Mihanovića 5

88220 Široki Brijeg, BiH


Kontakt podatci

Tel/fax: + 387 39 705 631

Tel/fax: + 387 39 705 442

E-mail: info@libar.ba


Upisi u tijeku