• Upis u radnu knjižicu
  • Plaćanje na rate
  • Međunarodno priznat program
Pošalji upit

Prekvalifikacija za tehničara PT (poštanskog i telekomunikacijskog) prometa predstavlja program školovanja 4. stupnja srednje škole kojim polaznici stječu opće i stručno znanje iz područja ekonomije, birotehnike i informatike, koje im otvara široke mogućnosti zapošljavanja ili nastavak školovanja na visokom školama i fakultetima.

Tehničari PT prometa rade na poštanskim poslovima, na novčanom poslovanju i na poslovima telekomunikacijskih usluga. Poštanski službenici koji rade na poštanskim poslovima preuzimaju od građana, poduzeća i ustanova poštanske pošiljke i prodaju im poštanske vrijednosnice: poštanske marke, dopisnice, razglednice, pisma, standardizirane pakete i telefonske imenike. Poštanske pošiljke mogu biti obične – pisma, razglednice, dopisnice i tiskanice: novine i reklamne brošure, ili su knjižene – preporučena pisma, vrijednosna pisma, otkupna pisma i paketi.

Manji broj poštanskih službenika radi na radnim mjestima na kojima ne dolazi u izravan doticaj s korisnicima poštanskih usluga. Na primjer, prikupljaju i svrstavaju poštu u poštanskim centrima, poštama carinjenja i putujućim poštama ili pripremaju poštare za dostavu i razdužuju ih kad se vrate.

Poštanski su službenici u stalnoj komunikaciji sa strankama – korisnicima poštanskih usluga, odgovarajući na njihove upite o zahtijevanim dimenzijama i težini pošiljaka, vremenu dospijeća, načinu plaćanja pojedinih računa, cijenama poštarine ili telefonskih impulsa. Uvođenje automatizacije u primanje, svrstavanje i manipulaciju poštanskim pošiljkama i informatičke tehnologije u novčano poslovanje i u telekomunikacijske usluge olakšava rad poštanskim službenicima, ali istodobno povećava opseg njihova posla.

Prekvalifikacija za tehničara PT (poštanskog i telekomunikacijskog) prometa kao 4. stupanj srednjoškolskog obrazovanja, može se odvijati i kroz vanredno školovanje i polaganje, te je kao takvo u potpunosti prilagođeno odraslim osobama i njihovim obavezama.

LITERATURA:

Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Privatnoj srednjoj strukovnoj školi LIBAR

DOKUMENTACIJA ZA UPIS:

  • rodni list
  • ovjerena kopija osobne iskaznice
  • potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • original ili ovjerena kopija svjedodžbi ranije završene škole (svih razreda + završna)

Trebate dodatne informacije?

Raspoloživi smo za sve upite - popunite kontakt formu ispod ili nas
nazovite na + 387 39 705 442

* molimo Vas da ostavite točnu e-mail adresu kako bi vam mogli odgovoriti

Poruka je uspješno poslana

Pošalji


Pričekajte...ŠTO KAŽU O NAMA

POČETNA STRANICA

Adresa

Antuna Mihanovića 5

88220 Široki Brijeg, BiH


Kontakt podatci

Tel/fax: + 387 39 705 631

Tel/fax: + 387 39 705 442

E-mail: info@libar.ba


Upisi u tijeku

Prekvalifikacija za tehničara poštanskog i telekomunikacijskog prometa - 4. stupanj srednje škole