Tehničar poštanskog i telekomunikacijskog prometa

Prekvalifikacija za tehničara PT (poštanskog i telekomunikacijskog) prometa predstavlja program školovanja 4. stupnja srednje škole kojim polaznici stječu opće i stručno znanje iz područja ekonomije, birotehnike i informatike, koje im otvara široke mogućnosti zapošljavanja ili nastavak školovanja na visokom školama i fakultetima.


Tehničari PT prometa rade na poštanskim poslovima, na novčanom poslovanju i na poslovima telekomunikacijskih usluga. Poštanski službenici koji rade na poštanskim poslovima preuzimaju od građana, poduzeća i ustanova poštanske pošiljke i prodaju im poštanske vrijednosnice: poštanske marke, dopisnice, razglednice, pisma, standardizirane pakete i telefonske imenike. Poštanske pošiljke mogu biti obične – pisma, razglednice, dopisnice i tiskanice: novine i reklamne brošure, ili su knjižene – preporučena pisma, vrijednosna pisma, otkupna pisma i paketi.


Manji broj poštanskih službenika radi na radnim mjestima na kojima ne dolazi u izravan doticaj s korisnicima poštanskih usluga. Na primjer, prikupljaju i svrstavaju poštu u poštanskim centrima, poštama carinjenja i putujućim poštama ili pripremaju poštare za dostavu i razdužuju ih kad se vrate.


Poštanski su službenici u stalnoj komunikaciji sa strankama – korisnicima poštanskih usluga, odgovarajući na njihove upite o zahtijevanim dimenzijama i težini pošiljaka, vremenu dospijeća, načinu plaćanja pojedinih računa, cijenama poštarine ili telefonskih impulsa. Uvođenje automatizacije u primanje, svrstavanje i manipulaciju poštanskim pošiljkama i informatičke tehnologije u novčano poslovanje i u telekomunikacijske usluge olakšava rad poštanskim službenicima, ali istodobno povećava opseg njihova posla.


Prekvalifikacija za tehničara PT (poštanskog i telekomunikacijskog) prometa kao 4. stupanj srednjoškolskog obrazovanja, može se odvijati i kroz vanredno školovanje i polaganje, te je kao takvo u potpunosti prilagođeno odraslim osobama i njihovim obavezama.


NAPOMENA: Cijena polaganja se utvrđuje za svakoga posebno jer ovisi o školi koju sada imate, te ju je potrebno izračunati prema vašim razrednim svjedodžbama (polaže se samo razlika predmeta ukoliko imate već neku srednju školu). To znači da ćemo samo trebati uvid u vaše sadašnje svjedodžbe srednje škole, tako da je postupak izračuna cijene jako jednostavan.


UKOLIKO ŽELITE: Po zahtjevu, za zainteresirane stranke šaljemo na uvid izgled Rješenja odrađene nostrifikacije (verifikacije) naše diplome u EU institucijama (Hrvatska, Njemačka itd).

Dokumentacija za upis

  • Rodni list
  • Ovjerena kopija osobne iskaznice
  • Potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • Original ili ovjerena kopija svjedodžbi ranije završene škole (svih razreda + završna)

Literatura

Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Privatnoj srednjoj strukovnoj školi s pravom javnosti LIBAR. Prilikom vašeg upisa ili dolaska na informativni razgovor, pružamo detaljnu analizu i program vašeg školovanja, kako bismo vam omogućili što jednostavniju i bolju prilagodbu na proces obrazovanja odraslih. Izgled nekih od naših priručnika možete vidjeti u našoj knjižnici →.


Već ste polaznik naše škole? Izravno pristupite svim materijalima u online izdanju e-Knjižnice.

Ukratko o nama

Privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti LIBAR Široki Brijeg djeluje od 4. listopada 2007. godine upisom u Sudski registar Rješenjem broj 064-0-Reg-07-001124, te je upisana u Registar srednjih škola Rješenjem Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Zapadno-hercegovačke br. ‍07-01-242/08 od 20. veljače 2008. Provjerite detaljnije našu priču →.

Iskustva polaznika

Naša članstva i partnerstva

Ističemo naše članstvo u Europskoj organizaciji za obrazovanje odraslih, sa sjedištem u Bruxellesu (Belgija). Naš rad prepoznat je od ove organizacije, te je škola Libar od 2017. godine punopravna članica, gdje surađujemo na programima obrazovanja odraslih.

PROVJERI


U 2020. godini postali smo članovi krovne svjetske organizacije obrazovanja odraslih - Međunarodnog vijeća za obrazovanje odraslih (ICAE). Očekujte da ćemo kroz budućnosti nastaviti prenositi najbolje svjetske prakse iz oblasti obrazovanja odraslih, jer svatko ima prostora za napredak, pa tako i mi.

PROVJERI

Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Osoblje privatne škole Libar potrudit će se pružiti odgovor u što skorijem roku, a u slučaju da su vam informacije potrebne odmah, predlažemo da nas nazovete na:

 

Tel 1: + 387 39 705 442 

Tel 2: + 387 39 705 631 

Viber 1: + 387 63 192 192 

Facebook Libar → 

Polja označena * su obavezna kako bismo vam mogli pružiti odgovor.