Rukovatelj skreperom

Polaganje za rukovatelja skreperom je program školovanja kojim se polaznici osposobljavaju i pripremaju za upravljanje skreperom, stroja koji se koristi za sveobuhvatno pripremanje zemljanih površina.


Skreperi su jedini strojevi u građevinarstvu koji obavljaju i iskop, i utovar (samoutovar), te prijevoz i samoistovar u slojevima, a uz to mogu raditi i na zbijanju. Postoje različiti tipovi obzirom na kapacitet i pogonski traktor, a svaki ima svoje polje primjene gdje je najekonomičniji.


Radni ciklus skrepera sastoji se od nekoliko radnji: 


1. radnja - Iskop sa samoutovarom: Kretanjem skrepera naprijed, zasječeni sloj materijala ulazi u koš i postupno ga puni. Duljina puta punjenja iznosi 30 do 60 m, a za to vrijeme potrebna je i najveća snaga za pogon. 


2. radnja – Prijevoz materijala: Materijal zahvaćen u koš prevozi se do željenog odredišta


3. radnja - Pražnjenje skrepera 


4. radnja – Povratak skrepera na mjesto iskopa


Koriste se samo za zemljane radove s velikim količinama materijala, pa često djeluju u grupi. Kretanje zahtjeva kvalitetno planiranje s posebnim računanjem trajanja pojedinih operacija i učinka za svaki stroj u konkretnoj situaciji primjene.

Dokumentacija za upis

  • Rodni list
  • Ovjerena kopija osobne iskaznice
  • Potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • Original ili ovjerena kopija svjedodžbi ranije završene škole (svih razreda + završna)

Literatura

Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Privatnoj srednjoj strukovnoj školi s pravom javnosti LIBAR. Prilikom vašeg upisa ili dolaska na informativni razgovor, pružamo detaljnu analizu i program vašeg školovanja, kako bismo vam omogućili što jednostavniju i bolju prilagodbu na proces obrazovanja odraslih. Izgled nekih od naših priručnika možete vidjeti u našoj knjižnici →.


Već ste polaznik naše škole? Izravno pristupite svim materijalima u online izdanju e-Knjižnice.

Ukratko o nama

Privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti LIBAR Široki Brijeg djeluje od 4. listopada 2007. godine upisom u Sudski registar Rješenjem broj 064-0-Reg-07-001124, te je upisana u Registar srednjih škola Rješenjem Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Zapadno-hercegovačke br. ‍07-01-242/08 od 20. veljače 2008. Provjerite detaljnije našu priču →.

Iskustva polaznika

Naša članstva i partnerstva

Ističemo naše članstvo u Europskoj organizaciji za obrazovanje odraslih, sa sjedištem u Bruxellesu (Belgija). Naš rad prepoznat je od ove organizacije, te je škola Libar od 2017. godine punopravna članica, gdje surađujemo na programima obrazovanja odraslih.

PROVJERI


U 2020. godini postali smo članovi krovne svjetske organizacije obrazovanja odraslih - Međunarodnog vijeća za obrazovanje odraslih (ICAE). Očekujte da ćemo kroz budućnosti nastaviti prenositi najbolje svjetske prakse iz oblasti obrazovanja odraslih, jer svatko ima prostora za napredak, pa tako i mi.

PROVJERI

Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Osoblje privatne škole Libar potrudit će se pružiti odgovor u što skorijem roku, a u slučaju da su vam informacije potrebne odmah, predlažemo da nas nazovete na:

 

Tel 1: + 387 39 705 442 

Tel 2: + 387 39 705 631 

Viber 1: + 387 63 192 192 

Facebook Libar → 

Polja označena * su obavezna kako bismo vam mogli pružiti odgovor.