Rukovatelj strojevima za polaganje betona i asfalta (finišerima)

Polaganje za rukovatelja strojevima za polaganje betona i asfalta je program školovanja kojim se polaznici osposobljavaju za rad na ovoj vrsti strojeva, koja predstavlja jako složen i obiman posao za jednog rukovatelja iz više razloga.


Prije nego što se uključe u izgradnju cestovnih površina, te osim samog rukovanja ovim strojevima, rukovatelji trebaju biti upoznati s brojnim propisima i samom tehnologijom kojom se vrući asfalt i svježi beton koriste za oblikovanje površine kolnika. Najčešći je za asfalt makadamskom baze, ali je također moguće polaganje na betonsku podlogu. Asfalt premazi imaju najvišu razinu izdržljivosti, otpornosti na različite klimatske utjecaje.


Pravilna ugradnja je ključna u procesu izvedbe svake kolničke površine, te stoga prije same dopreme materijala na mjesto ugradnje, rukovatelj predaje nadzornom inženjeru izvještaj o pogodnosti zrnatog materijala za izradu nosivog sloja, na temelju čega nadzorni inženjer u konačnosti odobrava izradu određene kolničke dionice.

Dokumentacija za upis

  • Rodni list
  • Ovjerena kopija osobne iskaznice
  • Potvrda o mjestu prebivališta (CIPS)
  • Original ili ovjerena kopija svjedodžbi ranije završene škole (svih razreda + završna)

Literatura

Knjige, priručnici i radni materijali osigurani su u Privatnoj srednjoj strukovnoj školi s pravom javnosti LIBAR. Prilikom vašeg upisa ili dolaska na informativni razgovor, pružamo detaljnu analizu i program vašeg školovanja, kako bismo vam omogućili što jednostavniju i bolju prilagodbu na proces obrazovanja odraslih. Izgled nekih od naših priručnika možete vidjeti u našoj knjižnici →.


Već ste polaznik naše škole? Izravno pristupite svim materijalima u online izdanju e-Knjižnice.

Ukratko o nama

Privatna srednja strukovna škola s pravom javnosti LIBAR Široki Brijeg djeluje od 4. listopada 2007. godine upisom u Sudski registar Rješenjem broj 064-0-Reg-07-001124, te je upisana u Registar srednjih škola Rješenjem Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Zapadno-hercegovačke br. ‍07-01-242/08 od 20. veljače 2008. Provjerite detaljnije našu priču →.

Iskustva polaznika

Naša članstva i partnerstva

Ističemo naše članstvo u Europskoj organizaciji za obrazovanje odraslih, sa sjedištem u Bruxellesu (Belgija). Naš rad prepoznat je od ove organizacije, te je škola Libar od 2017. godine punopravna članica, gdje surađujemo na programima obrazovanja odraslih.

PROVJERI


U 2020. godini postali smo članovi krovne svjetske organizacije obrazovanja odraslih - Međunarodnog vijeća za obrazovanje odraslih (ICAE). Očekujte da ćemo kroz budućnosti nastaviti prenositi najbolje svjetske prakse iz oblasti obrazovanja odraslih, jer svatko ima prostora za napredak, pa tako i mi.

PROVJERI

Kontaktirati nas možete i putem sljedeće kontakt forme. Osoblje privatne škole Libar potrudit će se pružiti odgovor u što skorijem roku, a u slučaju da su vam informacije potrebne odmah, predlažemo da nas nazovete na:

 

Tel 1: + 387 39 705 442 

Tel 2: + 387 39 705 631 

Viber 1: + 387 63 192 192 

Facebook Libar → 

Polja označena * su obavezna kako bismo vam mogli pružiti odgovor.